Voor 2 personen
Ingrediënten
• 125 gr mager rookspek, in blokjes
• 10 gr boter
• 500 gr andijvie, gesneden
• 500 ml groentebouillon
• 1 avocado, in blokjes
• 4 eetlepels crème fraîche
• 2 hardgekookte eieren
Bereiding
Kook de eieren in 8 minuten hard.
Bak de spekjes uit in de soeppan en laat ze afkoelen op een velletje keukenpapier
Doe de boter in de pan en roerbak hierin de andijvie tot deze geslonken is
Voeg de bouillon toe en twee eetlepels crème fraîche. Breng aan de kook.
Voeg de avocado aan de soep
Pureer de soep met een staafmixer zodra deze begint te koken
Verdeel de soep over twee borden en garneer met de spekjes, ei en een extra lepel crème fraîche.
Advertenties
getagged:andijvie, avocado, ei, mager rookspek
Geef een reactie