Sla soep

sla soepVoor 2 personen

Ingrediënten
• 1 ui, fijngehakt
• 1 flinke knoflookteen, fijngehakt
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 krop sla, gewassen
• 1 kippenbouillonblokje
• 500 ml water
• 2 plakken serranoham
• handje basilicumblaadjes
• 2 eieren, gekookt

Bereiding
Kook de eieren en zet apart.

Verwarm de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook tot glazig. Voeg de slabladeren toe en schep goed om tot de sla geslonken is. Voeg dan het bouillonblokje en het water toe. Laat voor 5 minuten zachtjes pruttelen.

Bak ondertussen de serranoham in een koekenpan knapperig.

Voeg de basilicum toe aan de soep. Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer.

Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met de serranoham en het ei.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: