Pasta pompoen spek rucola

Pasta pompoen spek rucolaVoor 2 personen

Ingrediënten
• 50 ml olijfolie + 1 eetlepel extra
• 1 theelepel paprikapoeder
• 2 teentjes knoflook, geperst
• klein bosje verse salie, fijngehakt
• 1 kleine ui, in halve ringen
• 1/2 theelepel venkelzaad
• 1/3 chilipepertje, fijngesneden
• 100 gr mager rookspek, in blokjes
• halve kleine pompoen, schil eraan en in kleine stukjes
• 60 ml kookroom
• grote handvol rucola
• 200 gr spaghetti
• 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
• handjevol parmezaanse kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng 50 ml olijfolie met de paprikapoeder, 1 teentje knoflook en de salie door elkaar. Doe de olie met de pompoenblokjes in een kom en schep voorzichtig om. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 30-35 minuten in de oven. Schep halverwege de baktijd om.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking wanneer de pompoen bijna klaar is.

Verhit de overige olie in een wok en fruit ui en 1 teentje knoflook glazig. Voeg het venkelzaad en de chilipeper toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spekblokjes toe en bak in 5 minuten knapperig.

Voeg de pompoen en kookroom toe. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de pasta door de saus en garneer met een handvol rucola. Bestrooi met de pijnboompitten en de parmezaan.

Advertenties

getagged:, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: