Broccoli quinoa salade abrikozen cranberries

Quinoa broccoli salade abrikozen cranberriesVoor 4 personen

Salade
• 200 gr quinoa
• 300 gr broccoli, in roosjes
• 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
• 10 gr peterselie, fijngehakt
• 5 gr verse munt, fijngesneden
• 100 gr gedroogde abrikozen
• 30 gr gedroogde cranberries
• 30 gr geroosterde pijnboompitten
• 150 gr feta, verkruimeld

Vinaigrette
• 2 eetlepels witte balsamico azijn
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel honing
• 1/2 theelepel zout
• 1/2 theelepel zwarte peper
• 1 theelepel vanille-extract
• het sap van 1 limoen

Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de broccoli beetgaar.

Klop alle ingrediënten van de dressing goed door elkaar en zet opzij.

Doe alle ingrediënten voor de salade, met uitzondering van de pinboompitten en de feta, in een kom en schep voorzichtig om. Giet de dressing er over en schep nogmaals voorzichtig om.

Verdeel de salade over de borden en garneer met de feta en pijnbompitten.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: