Enchilada avocado pittige tofu

Enchilada avocado pittige tofuVoor 4 personen

Linzen, rijst en bonen
• 100 gr zilvervliesrijst
• 100 gr groene linzen
• 625 ml water
• 420 gr zwarte bonen, uitgelekt

Tofu marinade
• 200 gr stevige tofu, in blokjes
• 1 eetlepel ahornsiroop
• 1 eetlepel sojasaus of tamari
• 1 theelepel chilipoeder
• 1 eetlepel amandel boter

Enchilada saus
• 1 ui, fijn gesneden
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 375 ml tomatensaus
• 1 tl chilipoeder
• ¼ theelepel komijn
• 1 theelepel oregano
• 1 eetlepel appelazijn
• 3 eetlepels gistvlokken
• ½ theelepel zout

• 2 avocado’s

Bereiding
Mix de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar. Schep de tofu door de marinade en laat minstens 20 minuten marineren.

Doe de linzen, bruine rijst en het water in een middelgrote pan. Breng aan de kook en kook onafgedekt voor 20 minuten. Voeg de zwarte bonen toe en schep voorzichtig om. Zet apart met de deksel op de pan.

Verhit twee eetlepels olie in een pan, voeg de ui toe en bak ongeveer 10 minuten, of tot zacht en goudbruin. Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 5 minuten. Voeg de tomatensaus, kruiden, appelazijn, gistvlokken en zout toe en meng goed door. Kook nog 5 minuten. Voeg de rijst, linzen en zwarte bonen toe aan de enchilada saus en schep goed om.

Verhit wat olie een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 5-6 minuten, onder regelmatig roeren totdat de tofu lichtbruin is. Haal van het vuur en zet apart.

Verdeel de enchilada over 4 schaaltjes en garneer met de avocado en tofu.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: