Romige pompoenpasta

romige-pompoenpastaVoor 4 personen

Pompoensaus
• 75 gr zongedroogde tomaten in olie
• 1 ui, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 3 salieblaadjes, fijngehakt
• 350 gr pompoenpuree
• 70 gr tomatenpuree
• 1 liter kippenbouillon
• 1 theelepel gedroogde basilicum
• 125 ml kookroom
• heel klein snufje kaneel
• zout, peper, rode peper vlokken

Pasta
• 225 gr spaghetti
• 450 gr rundergehakt
• 1 ui, in dunne plakjes
• 1 eetlepel chilipoeder
• 1 theelepel knoflookpoeder

Knoflook boerenkool
• 1 theelepel knoflookpoeder
• 300 gr boerenkool, fijngesneden
• 150 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding
Doe voor de pompoensaus de zongedroogde tomaten in een sauspan samen met een paar eetlepels olie. Voeg de ui, knoflook en salie toe en bak tot zacht en geurig. Voeg de pompoenpuree, tomatenpuree, kippenbouillon, basilicum en kaneel toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt. Haal de pan van het vuur en roer de kookroom er door. Breng op smaak met zout, peper, rode peper vlokken.

Stoom de boerenkool. Giet de boerenkool af en schep om met de knoflookpoeder en de helft van de parmezaanse kaas.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak het gehakt samen met de ui, knoflookpoeder en chilipoeder rul.

Doe de pompoensaus en het gehakt bij de pasta en roer door.

Verdeel de pasta over de borden en serveer met de boerenkool en extra parmezaanse kaas.

Advertenties

getagged:, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: