Kip appel pompoensalade

kip-appel-pompoen-saladeVoor 2 personen

Kip
• 450 gr kipfilet
• 1 eetlepel olie, gesmolten
• zeezout en zwarte peper
• ½ theelepel uienpoeder
• 1 theelepel citroensap

Salade
• 225 gr gemengde sla
• 450 gr pompoen, in blokjes
• 1 eetlepel olie, gesmolten
• zeezout
• 1 middelgrote appel, dun gesneden
• 120 gr pecannoten, grof gehakt

Maple dressing
• 250 ml kokosroom of kookroom
• 3 theelepels appelazijn
• 1 theelepel vers citroensap
• 2 theelepels maple syrup
• 2 theelepels bruine mosterd
• snufje zeezout

Bereiding
Doe alle ingrediënten van de dressing in een grote beker en mix met een staafmixer. Zet tot gebruik in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de pompoenblokjes in een kom en schep om wat olie. Bestrooi met zout en peper. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in40 minuten goudbruin en gaar. Schep halverwege de baktijd om.

Marineer de kip met de olie en citroensap. Bestrooi met zout, peper en uienpoeder. Bak de kip in een koekenpan op middelhoog vuur tot goudbruin en gaar. Haal de kip van het vuur en zet apart.

Verdeel de sla over de borden en top met de pompoen, kip, appel en pecannoten. Besprenkel met de dressing.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: