Voor 2 personen
Spruitjes
• 200 gr spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
• 3 eetlepels olijfolie
• 60 ml balsamico azijn
• 2 eetlepels sojasaus
• ¼ theelepel zwarte peper
Kip
• 2 kipfilets à 150 gr
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel sojasaus
• 60 ml balsamico azijn
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 1 theelepel gedroogde oregano
• ½ theelepel zout
Salade
• 150 gr spinazie
• 150 gr quinoa
• 2 eetlepels geroosterde pompoenpitten
Bereiding
Verwarm voor de spruitjes de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet licht in met olie. Schep de spruitjes om met de olijfolie, balsamico-azijn, sojasaus, en peper. Verdeel de spruitjes over de bakplaat en bak in 25-30 minuten gaar en licht gebruind. Haal de spruitjes uit de oven en doe in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de kip in een kom samen met de balsamico-azijn, sojasaus, olijfolie, oregano, zout en knoflook. Laat de kip een paar minuten marineren.
Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden.
Vet een ovenschaal licht in met olie en leg de kip hierin. Giet de overtollige marinade er bovenop. Bak de kip in 35-40 minuten gaar (kip = 160 graden)
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Verdeel de quinoa, spinazie, spruitjes en kip over 2 kommen. Top met de pompoenpitten. Breng eventueel op smaak met zout, peper en sojasaus.
getagged:kipfilet, pompoenpitten, quinoa, spinazie, spruitjes
Geef een reactie