Green goddess burger

green-goddess-burgerVoor 3 personen

Ingrediënten
• 2 rijpe avocado
• 50 gr rucola
• 10 gr verse basilicum
• 10 gr verse bieslook
• 3 teentjes knoflook
• zout en zwarte peper
• 60 ml mayonaise
• 60 ml yoghurt
• 450 gr rundergehakt
• 1 groot ei
• 1 eetlepel broodkruim
• 1/2 theelepel uienpoeder
• 1/4 theelepel knoflookpoeder
• 1 theelepel worcestersaus
• 6 sneetjes meergranen brood, licht geroosterd
• romaine sla
• alfalfa
• 1 komkommer, in plakjes
• 125 gr mozzarella kaas

Bereiding
Doe 1 avocado, de rucola, basilicum, bieslook, knoflook, mayonaise en yoghurt in een blender en pureer glad. Breng op smaak met zout en peper. Giet de green goddess saus in een kleine kom en zet in de koelkast tot gebruik.

Doe de gehakt samen met het ei, broodkruim, uienpoeder, knoflookpoeder, worcestersaus, zout en peper in een grote kom en kneed goed door. Vorm 3 burgers van het gehaktmengsel.

Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en spuit de burgers aan beide kanten in met non-sticking spray. Bak de burgers aan beide kanten voor 3-4 minuten (medium). Haal van het vuur en laat 1 minuut rusten.

Besmeer de geroosterde boterhammen met een laagje green goddess saus. Top vervolgens 3 boterhammen met de avocado, sla, alfalfa, komkommer, mozzarella en de burger. Dek af de andere 3 boterhammen. Serveer direct.

 

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: