Bloemkool tandoori wraps

bloemkool-tandoori-wrapVoor 4 personen

Bloemkool tandoori wings
• 650 gr bloemkoolroosjes

Beslag
• 75 gr bloem
• ½ theelepel zout
• ½ theelepel kerriepoeder
• ¼ theelepel uienpoeder
• ¼ theelepel knoflookpoeder
• 125 ml water

Tandoori yoghurt saus
• 175 ml yoghurt
• 2 theelepels tandoori kruiden
• ½ theelepel zout

Basilicum roomsaus
• 300 gr ongezouten cashewnoten
• 30 gr basilicumblaadjes
• sap van ½ limoen
• ¼ theelepel zout
• 250 ml water

Vulling wrap
• fijngesneden sla
• komkommer sticks
• kerstomaatjes, gehalveerd
• 4 tortilla’s

Bereiding
Week de cashewnoten voor de basilicum roomsaus minstens een hal uur. Laat ze uitlekken en doe ze in een blender. Doe de rest van de ingrediënten ook in de blender en mix tot een gladde basilicum crème.

Verwarm de oven voor op 200 ° C voor de bloemkool tandoori wings.

Meng de ingrediënten van het beslag in een grote kom. Dompel de bloemkoolroosjes in het mengsel tot deze volledig bedekt zijn en leg ze op met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bloemkoolroosjes voor 15 minuten, keer ze dan om en bak dan nogmaals 15 minuten.

Meng ondertussen in een grote kom alle ingrediënten van de tandoori yoghurtsaus goed door elkaar en zet apart.

Meng de bloemkoolroosjes door het tandoori-yoghurt mengsel tot ze rondom bedekt zijn met de saus. Leg de bloemkoolroosjes terug op de met bakpapier beklede bakplaat en bak nogmaals 2 keer 15 minuten (halverwege omdraaien).

Verdeel de sla over de tortilla’s en top verder met de bloemkool tandoori wings, kerstomaatjes, komkommer en basilicum roomsaus.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: