Voor 4 personen
Bloemkool tandoori wings
• 650 gr bloemkoolroosjes
Beslag
• 75 gr bloem
• ½ theelepel zout
• ½ theelepel kerriepoeder
• ¼ theelepel uienpoeder
• ¼ theelepel knoflookpoeder
• 125 ml water
Tandoori yoghurt saus
• 175 ml yoghurt
• 2 theelepels tandoori kruiden
• ½ theelepel zout
Basilicum roomsaus
• 300 gr ongezouten cashewnoten
• 30 gr basilicumblaadjes
• sap van ½ limoen
• ¼ theelepel zout
• 250 ml water
Vulling wrap
• fijngesneden sla
• komkommer sticks
• kerstomaatjes, gehalveerd
• 4 tortilla’s
Bereiding
Week de cashewnoten voor de basilicum roomsaus minstens een hal uur. Laat ze uitlekken en doe ze in een blender. Doe de rest van de ingrediënten ook in de blender en mix tot een gladde basilicum crème.
Verwarm de oven voor op 200 ° C voor de bloemkool tandoori wings.
Meng de ingrediënten van het beslag in een grote kom. Dompel de bloemkoolroosjes in het mengsel tot deze volledig bedekt zijn en leg ze op met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bloemkoolroosjes voor 15 minuten, keer ze dan om en bak dan nogmaals 15 minuten.
Meng ondertussen in een grote kom alle ingrediënten van de tandoori yoghurtsaus goed door elkaar en zet apart.
Meng de bloemkoolroosjes door het tandoori-yoghurt mengsel tot ze rondom bedekt zijn met de saus. Leg de bloemkoolroosjes terug op de met bakpapier beklede bakplaat en bak nogmaals 2 keer 15 minuten (halverwege omdraaien).
Verdeel de sla over de tortilla’s en top verder met de bloemkool tandoori wings, kerstomaatjes, komkommer en basilicum roomsaus.
getagged:basilicum, bloemkool, komkommer, sla, tandoori kruiden, tomaat, yoghurt
Geef een reactie