Taco hotdish

taco-hotdishVoor 4 personen

Ingrediënten
• 675 gr mager rundergehakt
• 1 grote rode paprika, in blokjes gesneden
• ½ grote ui, in blokjes gesneden
• 2 grote teentjes knoflook, fijngehakt
• 35 gr taco kruiden mix
• 420 gr zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
• 300 gr maïskorrels
• 200 gr zwarte olijven, uitgelekt
• 800 gr tomatenblokjes
• 1 groen pepertje
• zout en peper
• 350 gr geraspte belegen kaas
• 800 gr aardappelkroketjes
• Optionele toppings : gehakte koriander, gehakte lente-ui, zwarte olijven, taco saus, zure room

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 ° C. Vet een ovenschaal licht in met wat olie en zet apart.

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het gehakt, rode paprika, ui en knoflook toe en bak tot het gehakt rul en mooi bruin is. Giet overtollig vet af en voeg de taco kruiden, zwarte bonen, maïs, groene peper en het merendeel van de zwarte olijven toe. Schep om en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes toe. Meng door en kook het geheel tot het goed doorgewarmd is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 225 gr van de geraspte belegen kaas toe en roer goed door tot de kaas gesmolten is.

Schep het taco mengsel in de ovenschaal en top met de aardappelkroketjes en resterende geraspte belegen kaas. Zet de ovenschaal voor 40 minuten in de oven.

Haal de ovenschaal uit de oven en garneer met de gewenste toppings.

Advertenties

getagged:, , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: