Geroosterde bloemkool mosterdsoep

geroosterde-bloemkool-mosterd-soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
• 2 zoete aardappels
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 ui, in reepjes
• 3 tenen knoflook
• 1 eetlepel bloem
• 2 eetlepel Zaanse mosterd
• 1 liter groentebouillon
• gorgonzola en geraspte oude kaas (naar smaak)
• eetlepel azijn
• zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.

Hak de bloemkool en aardappels in stukken en verdeel over een ingevette bakplaat.

Haal de teentjes knoflook los van elkaar en leg deze bij de bloemkool, deze hoeft niet gepeld te worden. Verdeel ook de ui over de bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet de groenten voor 20 minuten in de oven.

Haal de groenten uit de oven, pel de knoflook en doe alles in een grote soeppan.

Voeg een eetlepel bloem toe en roer door de groenten. Voeg de groentebouillon en de azijn toe en breng aan de kook. Haal de soep van het vuur wanneer deze kookt.

Pureer de soep en roer de mosterd door de soep. Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de gorgonzola en oude kaas.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: