Winterse spruitjessalade

winterse-spruitjessaladeVoor 4 personen

Salade
• 450 gr gekookte kipfilet, in plakken (optioneel)
• 450 gr spruitjes, gehalveerd
• 450 gr zoete aardappel, in blokjes
• 300 gr boerenkool, grof gehakt
• 150 gr quinoa
• 100 gr pompoenpitten
• 100 gr cranberries
• 150 gr feta
• 1 eetlepel bruine suiker
• ½ theelepel kaneel
• zout peper
• olijfolie

Dressing
• 6 eetlepels olijfolie
• 3 eetlepels appelazijn
• 1 eetlepel honing
• snufje zout
• 1 theelepel mosterd

Bereiding
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet apart.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een grote bakpan.

Schep de spruitjes om in een kom samen met wat olijfolie zout en peper. Verdeel de spruitjes over 1 helft van een met bakpapier beklede bakkplaat.

Schep de zoete aardappel om in een kom samen met wat olijfolie, zout, bruine suiker en kaneel. Verdeel de zoete aardappel over de andere helft van de bakplaat.

Zet de bakplaat voor 30 minuten in de oven of tot de groenten gaar zijn, Haal uit de oven en zet opzij.

Stoom de boerenkool in 20 minuten gaar en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.

Meng in een grote kom de quinoa, boerenkool, spruitjes en zoete aardappel samen met de dressing goed door elkaar.

Verdeel de salade over de borden en top met de kip, feta, cranberries en pompoenpitten.

Advertenties

getagged:, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: