Bloemkool paddo bacon ovenschotel

bloemkool-paddo-bacon-ovenschotelVoor 4 personen

Ingrediënten
• 200 gr mager rookspek, in blokjes
• 1 ui, fijngehakt
• 1 eetlepel verse tijm
• 6 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1/2 theelepel zout
• 1/2 theelepel gemalen peper
• 350 gr kastanjechampignons, in plakjes
• 100 gr shiitake, in plakjes
• 1 grote bloemkool, in roosjes
• 75 ml rundvlees of kippenbouillon
• 100 gr spinazie
• 2 olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe de bloemkoolroosjes in een keukenmachine en mix grof.

Bak het mager rookspek uit tot knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken.

Bak de ui, knoflook en tijm in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur voor 3 minuten tot licht gebruind en zacht. Voeg de champignons toe samen met wat zout en peper en bak in 10 minuten mooi bruin.

Voeg de bloemkool en bouillon toe en laat voor 5 minuten sudderen. Voeg vervolgens de spinazie en spekblokjes toe. Roer tot de spinazie geslonken is.

Haal van het vuur en schep in een licht ingevette ovenschaal. Zet de ovenschotel voor 15 minuten afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Verwijder het folie en zet terug in de over voor 10 minuten. Haal uit de oven en serveer.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: