Hartige noten paddo taart

hartige-noten-paddo-taartVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 eetlepel bloem
• 8 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
• 1 eetlepel olie
• 1 bakje kastanjechampignons, schoongeveegd
• 100 gr walnoten
• 50 gr amandelen met vlies
• 200 ml crème fraîche
• 3 eieren
• 150 gr gorgonzola, verbrokkeld
• 20 gr gemengde zaden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de taartvorm in en bestuif met bloem.

Duw het deeg in de vorm en druk de naden goed vast. Snijd overtollig deeg rondom weg.

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons op een hoge stand rondom bruin. Laat ze uitlekken als er vocht uitkomt en bestrooi met zout en peper.

Verdeel de gebakken champignons en alle noten over de taartbodem.

Klop de crème fraîche met de eieren los en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de vulling en verdeel de blauwe kaas en zaden erover.

Bak de taart in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen voordat je de taart in punten snijdt. Lekker met een groene salade.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: