Courgettesoep walnoot feta

courgettesoep-walnoot-fetaVoor 4 personen

Ingrediënten
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 ui, fijngesneden
• 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
• 2 gele courgettes, in kleine blokjes
• 2 blaadjes gedroogde laurier
• 2 takjes verse tijm + extra voor garnering
• een handje gepelde walnoten, grof gehakt (+ extra voor garnering)
• 750 ml kippenbouillon
• 1 theelepel zout
• 80 gr feta
• olijfolie voor garnering
• peper naar smaak

Bereiding
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook in 5 minuten tot glazig. Voeg de courgette-blokjes toe en schep om. Voeg de laurier en de tijmtakjes toe en roerbak voor 7 minuten.

Schep de walnoten er door en giet de bouillon over de courgettes zodat alles net onderstaat. Breng de bouillon zachtjes aan de kook en laat voor 30 minuten zachtjes sudderen.

Haal de pan van het vuur en voeg de feta, 2 eetlepels olijfolie en 1 theelepel zout toe. Pureer de soep glad met een staafmixer.

Zet de pan terug op het vuur en warm nog even door. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de extra walnoten en extra tijmblaadjes.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: