Zoete aardappel moussaka

zoete-aardappel-moussakaVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 aubergine, in plakken van 1cm
• 2 middelgrote courgettes, in plakken van 1cm
• 500 gr zoete aardappelen, geschild en in blokjes
• 1 theelepel paprikapoeder
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 1/2 theelepel gedroogde chilipeper
• 1 limoen, sap + rasp
• 250 ml Griekse yoghurt of creme fraiche
• 100 gr zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt
• 3 eetlepels tomatenpuree
• 1 theelepel gemalen komijn
• sap van een 1/2 citroen
• zwart peper naar smaak
• 200 gr feta, verkruimeld

Bereiding
Verwarm de oven voor op 185 graden.

Bak de aubergine en courgette plakken in een koekenpan en zet apart.

Kook de zoete aardappel in 20 minuten gaar en pureer samen met de knoflook, paprikapoeder, chilipeper, zwarte peper, limoensap en limoenrasp tot een smeuïge puree. Zet apart.

Doe de Griekse yoghurt, zongedroogde tomaten, tomatenpuree, komijn, citroensap en zout in een blender en mix tot een gladde saus. Zet apart.

Verdeel een dun laagje aardappelpuree over de bodem van een lichtingevette ovenschaal. Maak vervolgens 2 lagen met aubergine – zoete aardappelpuree – courgette. Eindig met een laag griekse yoghurtsaus en top met de feta.

Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en zet voor 20 minuten in het midden van de oven. Verwijder de folie en zet vervolgens nogmaals 15-20 minuten in de oven.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: