Knolselderij puree gruyère linzen paddo

knolselderij-puree-gruyere-linzen-paddoVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 ui, fijngesnipperd
• 1 knolselderij, in blokjes 1cm
• 1 kruimige aardappel, in blokjes
• 200 ml melk
• 500 ml kippenbouillon of groentenbouillon
• 1 laurierblaadje
• 170 gr gruyère, geraspt
• 30 gr gezouten roomboter, in blokjes
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel boter
• 250 gr gemengde paddestoelen
• 300 gr linzen, uitgelekt
• zout en peper naar smaak
• 1 takje verse salie
• 1 handje walnoten

Bereiding
Maak de paddenstoelen schoon en bak ze in olijfolie en wat boter mooi bruin. Breng op smaak met zout en peper.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui tot glazig. Voeg de knolselderij en aardappel toe en schep goed om. Voeg het laurierblaadje toe samen met de melk en bouillon. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken.

Giet het vocht af wanneer de knolselderij gaar is (hou het vocht wel apart) en verwijder het laurierblaadje. Giet 100 ml vocht terug bij de knolselderij en stamp tot een smeuïge puree. Voeg eventueel wat extra vocht toe.

Zet de puree terug op het vuur en voeg de gruyère toe. Kook vervolgens nog 8-10 minuten op laag vuur tot de kaas volledig gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper. Voeg tot slot de boter toe en meng goed door.

Verdeel de puree over de borden, schep de linzen er over. Leg de paddenstoelen er bij en verkruimel wat walnoten over elk bord. Leg op elk bord een paar blaadjes verse salie

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: