Spinazie kip salade

spinazie-kip-saladeVoor 4 personen

Ingrediënten
• 300 gr kipfilet
• 4 eetlepels druivenpitolie (of eventueel olijfolie)
• 40 gr pijnboompitten, geroosterd
• 400 gr spinazie, kleingesneden
• 2 stengels bleekselderij, in ringen
• 4 lente-uien, in ringen
• 3 eetlepels groentebouillon
• 2 eetlepels witte balsamicoazijn
• 1 eetlepel citroensap
• 1 snufje suiker
• 40 gr parmezaan, geraspt
• zout en peper

Bereiding
Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en kleur de kip 2 à 3 minuten aan elke kant. Voeg de pijnboompitten toe en bak nog even mee. Laat de kip op laag vuur afgedekt verder garen.

Klop een vinaigrette van de rest van de olie met de bouillon, de balsamicoazijn en het citroensap. Breng op smaak met peper, zout en ’n snufje suiker.

Doe de spinazie, bleekselderij en lente-ui in een kom en schep goed om met de vinaigrette.

Verdeel de salade over de borden en top met de in plakjes gesneden kip, pijnboompitten en parmezaan kaas.

getagged:, , , , ,

Plaats een reactie