Polenta paddo pompoen mix

polenta-paddo-pompoen-mixVoor 4 personen

Polenta
• 150 gr polenta
• 750 ml water
• 2 eetlepels kokosmelk of kookroom
• 2 eetlepels gistvlokken
• 2 eetlepels olijfolie

Paddo pompoen mix
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel knoflook, uitgeperst
• 250 gr shiitakes, in dunne plakjes
• 1 kleine pompoen, in blokjes

Garnering
• 50 gr geroosterde pompoenpitten
• vers gehakte peterselie
• gehakte verse rozemarijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schep de pompoenblokjes om met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster voor 30-40 minuten.

Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en voeg de knoflook toe. Bak tot de knoflook begint te geuren en voeg dan de champignons toe. Bak tot de champignons mooi goudbruin zien.

Breng voor de polenta het water aan de kook. Giet de polenta erin en blijf goed roeren. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de gistvlokken, kokosmelk en olijfolie. Kook de polenta tot de gewenste dikte.

Verdeel de polenta over de borden en top met de pompoen, champignons, pompoenpitten en kruiden.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: