Bloemkool macadamia burgers

bloemkool-macadamia-burgerVoor 4 personen

Ingrediënten
• 500 gr bloemkool, in roosjes
• 70 gr gezouten macadamianoten
• 200 gr feta, verkruimeld
• 1 eetlepel zhug
• 3 eetlepels bloem
• 1 ei
• 2 eetlepels arachideolie
• 2 kropjes babyromainesla
• 4 meergranenbollen
• 150 gr roomkaas met bieslook

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de broccoliroosjes en de macadamia’s in een keukenmachine en maal bijna fijn.

Meng de feta samen met de zhug, bloem en het ei door het bloemkoolmengsel in een grote kom. Vorm met vochtige handen 4 burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak voor 25 minuten in de oven.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers nog 5 minuten voor een mooie goudbruine kleur. Keer halverwege voorzichtig.

Haal ondertussen de blaadjes van de sla los. Snij de broodjes open, besmeer de onderste helften elk met 1 eetlepel roomkaas en verdeel de sla erover. Leg er een burger op en serveer de rest van de roomkaas er in een bakje bij.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: