Linzen bietjes salade

linzen-bietjes-saladeVoor 2 personen

Salade
• 8 gekookte baby bietjes, in blokjes
• 100 gr feta, verkruimeld
• 4 plakjes dungesneden prosciutto

Linzen
• 200 gr linzen, uitgelekt
• 1 sjalot, fijngesnipperd
• 3 eetlepels olijfolie
• 2 eetlepels rode wijnazijn
• ½ eetlepel Dijon mosterd
• 1 theelepel zeezout
• ½ theelepel vers gemalen zwarte peper

Groene saus
• 12 gr platte peterselie vers plus een extra handje te garneren
• 1 eetlepel verse tijmblaadjes
• schil en sap van ½ citroen
• 3 eetlepels olijfolie
• ½ theelepel zeezout

• ½ theelepel vers gemalen zwarte peper

Bereiding
Maak de dressing voor de linzen. Doe het sjalotje, de olijfolie, rode wijnazijn, mosterd, zout en peper in een kleine kom en mix goed door elkaar. Giet de dressing over de linzen en laat intrekken.

Doe alle ingrediënten voor de groene saus in een keukenmachine en blend tot een egale saus.

Meng de bietjes door de linzen en verdeel over 2 borden. Top verder met de feta, groene saus en prosciutto.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: