Spinazie boursin ovenschotel

spinazie-boursin-ovenschotelVoor 1 persoon

Ingrediënten
• 200 gr verse bladspinazie, fijngesneden
• 2 eieren
• 80 gr Boursin
• 1 bakje pijnboompitten
• 2 grote tenen knoflook
• 100 ml slagroom
• peper en kruidenzout naar smaak
• 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
• 1 tomaat
• 1/2 rode ui

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschotel licht in.

Pers de knoflook uit en fruit deze kort in een koekenpan. Bak daarbij de pijnboompitten kort mee.

Doe de spinazie in een kom en meng deze in een blender met de 2 eieren.

Voeg vervolgens de Boursin, de slagroom, het knoflook-pijnboompitmengsel, peper en kruidenzout toe. Giet het mengsel in de ovenschaal en zet voor 15 minuten in de oven.

Haal de schotel uit de oven en strooi de Parmezaanse kaas eroverheen.

Doe de ovenschotel vervolgens nog eens 15 minuten in de oven.

Serveer met een tomatensalsa: door elkaar gehusselde stukjes tomaat en rode ui.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: