Zoete aardappel saucijzen quinoa

zoete-aardappel-saucijzen-saladeVoor 4 personen

Oven
• 3 zoete aardappelen, in blokjes
• 1 theelepel grof zeezout
• ½ theelepel zwarte peper
• 1 theelepel peterselie vlokken
• 1 eetlepel olijfolie

Gasfornuis
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 kleine rode ui, fijngesneden
• 450 gr rundersaucijzen, in plakjes
• 175 gr quinoa
• 500 ml kippenbouillon

Bereiding
Verwarm de oven op 200 ° C.

Schep de zoete aardappelblokjes om met de olijfolie, zout, peper en peterselie vlokken. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet voor 30 minuten in de oven.

Kook de quinoa in de kippenbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de rode ui voor een paar minuten. Voeg de saucijzen toe en bak rondom goudbruin in ongeveer 10 minuten.

Voeg het saucijzen mengsel toe aan de quinoa en schep om. Voeg vervolgens de zoete aardappel toe en schep voorzichtig om.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: