Pompoen kruidenkaas sandwich

pompoen-kruidenkaas-sandwichVoor 2 personen

Ingrediënten
• 2 baquettes
• 250 gr ricotta
• 1 eetlepel verse basilicum
• 1 eetlepel verse bieslook
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• olijfolie
•zout en peper
• kleine pompoen, plakken 0.5cm
• 100 gr rucola
• 5 eetlepels balsamico glazuur

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de ricotta, basilicum, bieslook, knoflook, twee eetlepels olijfolie, zout en peper in een kleine kom en mix goed door. Zet tot gebruik in de koelkast.

Verhit een grill of grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de gesneden pompoen met olijfolie, zout en peper. Grill de gesneden pompoen ongeveer 3 minuten per kant tot zacht en er mooi grill strepen ontstaan. Haal van het vuur en zet apart.

Snij het brood in de lengte doormidden en bestrijk de snijvlakken met olijfolie. Leg ze op een bakplaat en warm in de oven voor 3 minuten.

Besmeer de snijvlakken van het brood met het ricottamengsel. Beleg de onderkanten van het brood vervolgens met de pompoen en rucola. Besprenkel met de balsamico glasuur en dek af met de bovenkant van het brood.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: