Bloemkool venkelsoep

Bloemkool venkel soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 kleine ui, gesnipperd
• 350 gr bloemkool, fijngehakt
• 350 gr venkel, fijngehakt
• 2 eetlepels olijfolie, verdeeld
• ½ theelepel komijn
• ½ theelepel gemalen venkelzaad
• 2 teentjes knoflook
• 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
• groentebouillon
• 1 eetlepel zoete paprikapoeder
• 3 eetlepels boter
• 50 gr feta, verkruimeld
• 50 gr walnoten, grof gehakt
• een bos van basilicumblaadjes, gewassen en gedroogd

Bereiding
Bak de ui in 1 eetlepel olijfolie voor een paar minuten. Voeg de knoflook toe en bak voor 1 minuut mee.

Voeg de bloemkool en venkel toe, en bedek met een duim groentebouillon. Breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Laat voor 20 minuten zachtjes sudderen.

Haal van het vuur en voeg de komijn, venkelzaad en parmezaan kaas toe. Pureer de soep met een staafmixer glad.

Bak de basilicumblaadjes in 1 eetlepel olijfolie tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken en zet apart.

Smelt de boter en voeg de zoete paprikapoeder. Blijf goed roeren voor een paar seconden. Laat het niet branden, want dat verandert de smaak volledig.

Schep de soep in de kommen en top met de feta, walnoten, basilicumblaadjes en paprika-boter.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: