Spinazie feta filo bakje

Spinazie feta filo bakjeVoor 2 personen

Spinazie feta filo bakje
• 8 vellen filodeeg (ontdooid)
• 350 gr verse spinazie
• 250 gr krieltjes (in schil)
• 100 gr feta
• teentje knoflook
• peper en zout
• paprikapoeder
• eventueel: cress voor de garnering

Tomatensaus
• 1 sjalotje
• 1 teentje knoflook
• 12 kerstomaatjes
• rozemarijn
• tijm
• 100 ml water
• peper en zout

Bereiding
Was de krieltjes en kook ze 5 minuten voor. Pers een teentje knoflook uit en fruit dit aan in een wok, voeg de spinazie erbij en bak dit even aan. Let op: de spinazie hoeft niet helemaal doorgekookt te zijn. Bak de voorgekookte krieltjes aan in een koekenpan en breng dit op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg twee plakjes filodeeg op je werkvlak en smeer dit in met olijfolie. Leg hier een plakje filodeeg op en besmeer dit ook. Doe dit tot je alle plakjes filodeeg hebt gebruikt. Vet een ovenschaal in en leg het filodeeg hierop, leg het zo neer dat er een soort van bakjes ontstaan. Vul de bakjes met krieltjes en spinazie. Verkruimel tot slot de feta erover. Zet de filodeegbakjes voor 20 – 25 minuten in de oven, tot het filodeeg goudbruin wordt.

Snij voor de saus het sjalotje en de knoflook fijn en fruit dit in een beetje olijfolie aan. Halveer de kerstomaatjes en voeg toe. Bak de tomaatjes aan op half hoog vuur. Breng op smaak met peper, zout, rozemarijn en tijm en laat dit even meebakken. Roer het mengsel goed door en voeg de helft van het water erbij. Laat dit inkoken op zacht/half hoog vuur. Voeg hierna het overige water erbij en laat dit even sudderen. Pureer de saus met een staafmixer en verwarm het nog even in de pan.

Serveer de filodeegbakjes met het sausje en garneer het geheel met de cress.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: