Witlofsoep spekjes roomkaas

Witlofsoep spekjes roomkaasVoor 4 personen

Ingrediënten
• 125 gr mager rookspek
• 1 ui
• 750 gr witlof, in ringen
• 500 ml rundvleesbouillon
• 125 gr verse roomkaas met knoflook & kruiden
• 125 ml kookroom light
• 8 sneetjes volkorenbrood
• 1 snufje peper

Bereiding
Bak in een (soep)pan de spekreepjes knapperig uit. Schep ze uit de pan. Fruit in het bakvet de ui voor 4 minuten. Schep de witlof erdoor en bak 2 minuten mee.

Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de roomkaas en kookroom toe. Laat de roomkaas, op een laag vuur, al roerend smelten. Breng op smaak met peper.

Schep de soep in 4 kommen en verdeel de spekjes erover. Serveer met het brood.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: