Romige knolselderij zalm schotel

Romige knolselderij zalm schotelVoor 2 personen

Ingrediënten
• 1 middelgrote knolselderij, geschild en in plakken
• 200 gr gerookte zalm
• 1 rode ui, in ringen
• 4 eetlepels gehakte verse dille
• 300 ml creme fraiche zure room
• zwarte peper zout
• sap van een halve citroen
• 2 eetlepels gesmolten boter

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 ° C

Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Halveer de knolselderij en snij in plakken van een halve centimeter. Leg de gesneden knolselderij in het kokende water, voeg een scheutje citroensap toe en kook voor 5 minuten.

Meng de crème fraiche met zout en peper. Vet een ovenschaal licht in met de gesmolten boter.

Verdeel de helft van de plakjes knolselderij in een enkele laag over de bodem van de ovenschaal. Top verder met de helft van de zalm, uiringen en verse dille. Herhaal deze lagen met de resterende ingrediënten en dek af met de crème fraiche. Bestrooi met nog wat extra dille.

Zet voor 20 minuten in de oven.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: