Aardappel erwtensoep

Aardappel erwtensoepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 5 middelgrote aardappelen (ongeveer 600gr)
• 100 gr gedroogde spliterwten
• 2 liter water
• 35 gr groentebouillon
• 2 middelgrote uien
• 4 teentjes knoflook
• 100 g cashewnoten
• 150 ml olijfolie
• 200 ml sojamelk
• 3 eetlepels citroensap
• 2 eetlepels Dijon mosterd
• ½ theelepel zwarte peper
• 4 sneetjes brood

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ° C.

Was de aardappels, snij ze in blokjes en schep om met wat olijfolie. Verdeel de aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven.

Doe de linzen in een grote pan. Voeg 500 ml water en de groentebouillon toe en breng het aan de kook. Zodra het water begint te borrelen zet het vuur laag en laat het geheel op middelhoog-laag vuur sudderen. Roer af en toe.

Snij de uien en de knoflook en voeg ze toe aan de spliterwten. Voeg 1,5 liter kokend water toe aan de pan samen met de cashewnoten. Roer en laat het sudderen.

Zodra de aardappels gaar zijn en licht gebruind zijn, voeg ze dan toe aan de pan.

Voeg de olijfolie, sojamelk, citroensap, mosterd en peper toe. Neem de pan van het vuur en pureer glad met een staafmixer.

Zet de pan terug op het vuur en warm nog voor 5 minuten door. Bak intussen de croutons van de sneetjes brood.

Schep de soep in de kommen en garneer met de croutons.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: