Polenta chorizo pannetje

Polenta chorizo pannetjeVoor 4 personen

Ingrediënten
• 1 liter kippenbouillon
• 1 liter melk
• 400 gr polenta
• 2 eetlepels boter
• 75 gr geraspte cheddar
• 1 eetlepel olijfolie
• 200 gr chorizo, in kleine blokjes
• 3 tomaten fijngesneden
• 1 ui, fijngesneden
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 400 gr rode bonen
• 50 gr geraspte cheddar

Bereiding
Breng de melk samen met de kippenbouillon aan de kook. Giet geleidelijk de polenta er in en blijf goed roeren. Laat de polenta indikken en gaar worden. Voeg de boter en cheddar toe en roer goed door tot de kaas gesmolten is.

Verwarm de grill tot medium. Vet een ovenschaal licht in met olie.

Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur en voeg de chorizo toe. Bak de chorizo voor een paar minuten en voeg de ui toe. Bak voor een paar minuten en voeg dan de tomaten toe. Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de rode bonen toe en warm voor 5 minuten door.

Verdeel het bonenmengsel over de bodem van de ovenschaal en dek af met de polenta. Bestrooi met de overige cheddar en zet voor 5-10 minuten onder de grill.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: