Vijgen walnoten brood

Vijgen walnoten broodIngrediënten
• 190 gr bloem
• 190 gr volkoren meel
• 100 gr gehakte walnoten
• 80 gr gedroogde vijgen
• 1 eetlepel bakpoeder
• 1 eetlepel kristalsuiker
• 1 theelepel baking soda
• 1 theelepel fijne keukenzout
• 500 ml karnemelk

Bereiding
Verwarm de oven tot 200 ° C. Vet een bakvorm van 22cm licht in en zet apart.

Doe de bloem, volkoren meel, walnoten, vijgen, bakpoeder, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet er dan geleidelijk de karnemelk bij. Roer tot een kleverig, dik beslag. Giet het beslag in de bakvorm en bestrooi met wat bloem.

Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak voor 25-30 minuten. Check na 20 minuten. Wanneer de bovenkant voldoende bruin is, dek deze dan af met aluminiumfolie.

Haal de bakvorm uit de oven en laat voor 5 minuten rusten. Ga met een mes langs de rand en haal het brood uit de bakvorm. Laat 15 minuten afkoelen voor het brood aan te snijden.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: