Zoete aardappel burgers

Zoete aardappelburgerVoor 4 personen

Ingrediënten
• 4 eetlepels olijfolie
• 2 zoete aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
• 100 gr rode ui, in blokjes gesneden
• 3 teentjes knoflook
• ½ theelepel zout
• ½ theelepel peper
• 175 gr quinoa
• 1 groot ei, losgeklopt
• 90 gr broodkruimels
• 30 gr bloem
• 1/4 theelepel gerookte paprikapoeder
• 1/8 theelepel cayennepeper
• 1/2 theelepel komijn
• 240 gr guacemole
• 100 gr feta, verkruimeld
• 100 gr granaatappelpitjes

Bereiding
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de zoete aardappel, rode ui, knoflook en snufje zout en peper toe. Roerbak tot de aardappelblokjes zacht zijn. Als de aardappelblokjes aan de pan beginnen te plakken, voeg dan 1 of 2 eetlepels water toe

Zodra de aardappelblokjes gaar zijn, pureer grof en laat iets afkoelen.

Doe het aardappelpuree mengsel in een grote kom, samen met de eieren, quinoa, broodkruimels, bloem, paprikapoeder, cayennepeper en komijn. Het moet een vrij dik beslag zijn.

Verhit de overige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Vorm van het quinoa mengsel in kleine burgers. Leg ze in de pan en bak goudbruin, ongeveer 2-3 minuten aan elke kant. Laat de burgers uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.

Verdeel de burgers over de borden en top met een klodder guacemole. Garneer met granaatappelpitjes en verkruimelde feta.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: