Kaassoep roggebrood crumble

Kaassoep roggebrood crumbleVoor 6 personen

Ingrediënten
• 4 eetlepels boter
• 2 uien, fijngesneden
• 1 teentje knoflook, geperst
• 2 wortels, in kleine blokjes
• 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
• 4 eetlepels bloem
• 500 ml witte wijn
• 500 ml melk
• 1 liter kippenbouillon
• 600 gr belegen boerenkaas, geraspt
• 1 ruime eetlepel worcestershiresaus + extra om te bedruppelen
• een snufje cayennepeper
• 1 theelepel paprikapoeder
• een paar blaadjes verse salie, fijngesneden
• 4 eetlepels zure room
• zeezout en versgemalen zwarte peper
• kruim van 2 sneetjes Fries roggebrood, gemalen in de keukenmachine

Bereiding
Smelt 3 eetlepels boter in een grote pan. Bak de ui en knoflook op laag vuur in ± 5 minuten glazig. Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat zachtjes nog 5 minuten meebakken.

Roer de bloem erdoor, bak een paar minuten mee en blus af met de wijn. Roer goed tot alle klontjes eruit zijn. Giet al roerend de melk en de bouillon erbij, laat aan de kook komen en voeg de kaas toe. Roer tot alles gesmolten is.

Breng de soep op smaak met de worcestershiresaus, cayennepeper, paprikapoeder, zout en peper naar smaak en roer de salie erdoor.

Laat onder af en toe roeren ± 30 minuten op laag vuur koken tot de kaassoep een goede dikte heeft (dunner dan kaasfondue).

Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak het roggebroodkruim al omscheppend krokant in een paar minuten, bestrooi met peper en zout. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de kaassoep in diepe kommen met een lik zure room en bestrooi met roggebroodkruim. Bedruppel met worcestershiresaus.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: