Taco vis kommetje

Taco vis kommetjeVoor 4 personen

Zwarte bonen
• 400 gr zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
• 2 lente-uitjes, gesneden
• 6 gr koriander, fijngehakt
• sap van ½ limoen
• ¼ theelepel zeezout

Vis
• 500 gr kabeljauwfilet (4x125gr)
• ¾ theelepel chilipoeder
• ½ theelepel fijn zeezout
• ¼ theelepel koriander
• ¼ theelepel komijn
• ¼ theelepel knoflookpoeder
• ¼ theelepel gerookte paprikapoeder

Kommetje
• 400 gr bruine rijst
• 300 gr kerstomaatjes, gehalveerd
• 150 gr zwarte olijven, gehalveerd
• 150 gr gemengde sla
• 2 kleine avocado, in blokjes
• koriander ter garnering

Bereiding
Plaats de zwarte bonen in een kom en voeg de lente-uitjes, koriander, limoensap en zout toe. Schep goed om en zet apart.

Dep de vis droog met keukenpapier. Roer alle kruiden in een kleine kom door elkaar. Wrijf de kabeljauw er mee in.

Verhit wat olie in een grote koekenpan op middelhoog en bak de vis 2 tot 3 minuten aan elke kant of tot de vis gaar is.

Verdeel de gemengde sla, rijst en bonen over 4 kommen. Top met de kerstomaatjes, olijven en avocado. Leg de vis hier bovenop. Garneer met de koriander.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: