Pompoensoep bacon feta

Pompoensoep bacon fetaVoor 4 personen

Pompoenmix
• 1350 gr pompoen, in blokjes
• 1 ui, gesneden
• 1 rode paprika, fijngesneden
• 50 gr mager rookspek, in blokjes
• 2 eetlepels olijfolie
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• zout en peper, naar smaak

Soep
• 100 gr mager rookspek, in blokjes
• ½ theelepel gedroogde tijm
• 625 ml kippenbouillon of meer
• 100 gr feta, verkruimeld
• 2 eetlepels bieslook, fijngesneden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een licht in met olie.

Doe de pompoen, ui, paprika en spek in een grote kom en besprenkel met olijfolie en voeg de knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel in een enkele laag over de bakplaat en rooster in 30 minuten gaar. Schep halverwege de baktijd om.

Bak de spekjes knapperig in een koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier.

Verhit een grote soeppan en voeg het groentemengsel samen met de tijm toe. Roerbak voor 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de warme kippenbouillon toe en pureer met een staafmixer.

Zet terug op het vuur en breng aan de kook. Laat de soep voor 5-10 minuten zachtjes sudderen, zodat deze iets indikt.

Verdeel de soep over de kommen en top met de knapperige spekjes, feta en bieslook.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: