Ham kaas rode bonen soep

Ham kaas rode bonen soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 30 gr boter
• 30 gr bloem
• 900 ml kippenbouillon
• 150 gr doperwten
• 1 kleine ui, fijngehakt
• 2 blikken rode bonen, uitgelekt
• 200 gr beenham, in blokjes
• 125 ml slagroom
• ½ theelepel oregano
• 150 gr Zwitserse kaas, geraspt

Bereiding
Smelt de boter in een grote soeppan op middelmatig vuur en voeg de bloem toe. Laat voor 1minuut zachtjes pruttelen en voeg vervolgens scheutje voor scheutje de kippenbouillon toe. Blijf continue roeren.

Voeg de ui, doperwten, rode bonen en ham toe. Breng aan de kook en laat voor 5-7 minuten zachtjes sudderen. Voeg de slagroom en oregano toe en roer door. Laat voor 3 minuten zachtjes sudderen.

Voeg tot slot de geraspte kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.

Verdeel de soep over de kommen en serveer.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: