Kool pinda quinoa pannetje

Kool pinda quinoa pannetjeVoor 4 personen

Kool
• 2 theelepels olijfolie
• 1 grote ui, fijngesneden
• 1 groene paprika, fijngesneden
• 4 teentjes knoflook, fijngehakt
• 450 gr zwarte oogbonen, uitgelekt
• 1 eetlepel gemalen chili poeder
• 2 theelepels gerookte paprikapoeder
• 1¼ theelepel zout
• 2 laurierblaadjes
• 65 gr romige pindakaas
• 350 gr collard greens (boerenkool, of groenekool) fijngesneden
• sap van 1 grote limoen
• cayennepeper, om te proeven

Toppings
• quinoa
• geroosterde pinda’s
• tabasco of sweet chili saus

Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olie in een wok en voeg de ui en groene paprika toe. Roerbak voor 5-7 minuten tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en bak voor 2 minuten mee.

Voeg de zwarte oogbonen, chilipoeder, gerookte paprikapoeder, zout en een scheutje water toe. Breng het geheel aan de kook en en laat voor 20 minuten zachtjes sudderen.

Meng de pindakaas samen met 125ml kokend water en roer door elkaar. Voeg het mengsel toe aan de pan en roer goed door. Haal de pan van het vuur en pureer de helft van het mengsel met de staafmixer.

Voeg de collard greens toe en roer goed door. Laat voor 10-12 minuten zachtjes sudderen. Voeg het sap van de limoen toe samen met de cayennepeper. Schep nogmaals goed om.

Verdeel de quinoa over de borden en schep het groentemengsel er bovenop. Top verder met de geroosterde pinda’s en een paar druppeljes tabasco.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: