Vega bloemkool sandwich

Vega bloemkool burgerVoor 4 personen

Sandwich
• 1 bloemkool
• 30ml olijfolie, verdeeld
• 100 gr spinazie
• 2 teentjes knoflook
• 4 ciabatta broodjes

Romesco saus
• 70 gr amandelen, blank en geroosterd
• 175 gr geroosterde paprika, uitgelekt
• 1 eetlepel rode wijn azijn
• 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe voor de romesco saus de amandelen in een keukenmachine en hak grof. Voeg de geroosterde paprika, rode wijn azijn, gerookte paprikapoeder, knoflook en olijfolie toe. Pureer het geheel tot een smeuïge spread. Breng op smaak met zout en peper.

Snij de bloemkool in plakken en besmeer met olijfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet voor 30 minuten in de oven en rooster mooi goudbruin. Keer halverwege de baktijd.

Verhit wat olijfolie in een wok en roerbak hierin de spinazie met de teentjes knoflook tot de spinazie is geslonken.

Snij de ciabatta broodjes horizontaal doormidden en besmeer beide helften met de romesco saus. Beleg de onderkant van het broodje met de bloemkool en spinazie. Dek af met de bovenkant van het broodje.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: