Gevulde aubergine

Gevulde aubergineVoor 6 personen

Ingrediënten
• 3 grote aubergines
• 1 eetlepels olijfolie
• zout en peper
• 175 gr basmati rijst
• 400 gr velderwten, uitgelekt
• 250 g spinazie
• 2 eetlepels pijnboompitten
• peterselie, gehakt
• 1/2 theelepel gedroogde munt
• 100 gr halloumi kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snij de aubergines in de lengte doormidden en leg de auberginehelften met het snijvlak naar boven op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet voor 20-25 minuten in de oven tot de aubergine gaar is.

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en voeg de spinaziepuree, velderwten, pijnboompitten, peterselie en gedroogde munt toe. Meng goed door.

Haal de aubergines uit de oven en maak een holletje door 1/3 van het vlees uit de aubergine te scheppen.

Vul de aubergines met het rjjstmengsel en zet terug in de oven om ze warm te houden.

Bak de halloumi in een koekenpan mooi goudbruin.

Verdeel de aubergines over de borden en top met de halloumi.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: