Kip boerenkool loempia

Voor 10 stuks

Loempia
• 10 loempiavellen
• 300 gr kipfilet, gekookt
• 150 gr boerenkool, fijngesneden
• 200 gr chinese kool, fijngesneden
• 200 gr honing geroosderde pinda’s, gehakt
• 3 lente-uitjes, gehakt
• 1 avocado, blokjes
• 15 gr verse muntbladeren

Pindasaus
• 125 gr romige pindakaas
• 60 ml olijfolie
• 2 eetlepels rijst wijn azijn
• 1 theelepel sesamolie
• 3 teentjes knoflook, gehakt
• 2 eetlepels honing
• 3 eetlepels sojasaus
• 60 ml hoisin saus
• ½ theelepel gemberpasta
• ½ theelepel zout
• sap van 1 limoen

Bereiding
Kook de kip in wat kippenbouillon gaar en laat afkoelen.

Snij alle groenten voor de loempia’s. Snij de avocado vlak voor het serveren.

Doe de ingrediënten voor de pindasaus in een kom en mix goed door elkaar. Gebruik eventueel een staafmixer voor een mooie gladde pindasaus.

Vul een ondiep schotel of kom met warm water. Dompel elk loempiavel 15 seconden onder tot deze zacht is en plaats op het werkblad.

Leg de kip, kale, kool, pinda’s, groene uien en avocado op de onderste helft van het loempiavel. Vouw de zijkanten van de wikkel over de vullingen en rol het op. Herhaal tot alle loempia’s klaar zijn.

Serveer met pindasaus.

 

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: