Salade
• 300 gr zwarte rijst
• 1 kleine pompoen, in blokjes
• 2 eetlepels olijfolie
• 2 eetlepels ahornsiroop
• zout en peper
• 30 gr cranberries
• 2 eetlepels pistachenoten
• 100 gr feta, verkruimeld
• peterselie, fijngesneden
Dressing
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepels citroensap
• 2 theelepel Dijon mosterd
• 1 eetlepel ahornsiroop
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed en bakplaat met bakpapier.
Schep de pompoenblokjes om met de olijfolie, ahornsiroop, zout en peper. Verdeel de pompoenblokjes over de met bakpapier beklede bakplaat en zet voor 25 minuten in de oven.
Doe de ingrediënten van de dressing in een kom en mix goed. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Doe de rijst in een grote schaal en top met de pompoen, cranberries, pistachenoten en feta. Besprenkel met de dressing.
getagged:cranberry's, feta, pistachenoten, pompoen, zwarte rijst
Plaats een reactie