Linzen-noten-feta burger

Voor 4 personen

Ingrediënten
75 gr walnoten, grof gehakt
200 gr linzen
60 gr feta
20 gr bieslook
2 eetlepels olijfolie
4 boerenbollen
8 eetlepels smokey BBQ-saus
30 gr (baby-)spinazie
1 snufje peper
1 snufje zout

Bereiding
Steek de barbecue aan.

Hak de walnoten in een keukenmachine. Voeg de linzen toe en pulse voor 10 seconden. Maak de zijkanten schoon met een spatel en breng op smaak met peper en zout. Pulse opnieuw voor 10 seconden tot een compacte massa.

Doe de linzenpuree in een kom en schep om met de feta en de helft van de bieslook. Maak je handen vochtig en vorm 4 burgers. Bewaar ze eventueel afgedekt in de koelkast.

Bestrijk de burgers aan beide kanten met de olijfolie. Leg de burgers op een stukje aluminiumfolie op de barbecue. Grill de burgers aan beide kanten voor 3 minuten.

Snij de boerenbollen horizontaal doormidden. Besmeer de onderkant van de bollen met de BBQ-saus en top verder met de spinazie, de linzen-noten-feta burger en bieslook. Dek af met de bovenkant van de bollen.

Advertenties

getagged:, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: