Zuurkoolschotel studentenhaver

Voor 4 personen

Zuurkoolschotel
1 kilo kruimige aardappels, in vieren
600 gr zuurkool
4 takjes tijm
100 gr studentenhaver
75 gr gedroogde cranberries
150 ml melk
2 eetlepels honing
4 eetlepels paneermeel
75 gr boter

Mosterdsaus
1 sjalotje, fijngesneden
olijfolie
2 eetlepels grove mosterd
200 ml kookroom

Bereiding
Stoom de aardappels gaar. Laat de zuurkool uitlekken en ris de tijm.

Verwarm een grote pan op hoog vuur en bak de zuurkool 5 minuten. Voeg de studentenhaver, gedroogde cranberries en tijm toe en roer de honing erdoor. Zet het vuur uit.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwarm de melk.

Haal de aardappels van het vuur en stamp de aardappels samen met de melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de helft van de aardappelpuree over de bodem van de ovenschaal. Schep hier de zuurkool bovenop. Dek af met de andere helft van de aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en leg er wat kleine stukjes boter bovenop. Bak de zuurkoolschotel in 15-20 minuten mooi goudbruin is.

Verhit de olijfolie in een sauspan en fruit de sjalot. Voeg de mosterd toe en bak voor 2 minuten mee. Schenk de room erbij en kook de saus voor 4 minuten tot deze is ingedikt.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: