Zoete aardappel quinoa burger

Voor 8 burgers

Burgers
100 gr zwarte bonen
400 gr zoete aardappels, in blokjes
75 gr quinoa
50 gr pecannoten, fijngemalen
75 gr rode ui, fijngesneden
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels chilipoeder
1 theelepel gerookte paprika
1 theelepel gemalen koriander
½ theelepel knoflookzout
peper

Broodjes & toppings
8 hamburgerbroodjes
gemengde sla
avocado
rode ui
alfalfa of tuinkers
1 eetlepel Queso Blanco dip met groene chilipeper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de zoete aardappelblokjes in een kom en schep om met wat olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster voor 30 minuten in de oven. Schep halverwege de baktijd om. Haal uit de oven en pureer grof.

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de zwarte bonen in een kom en pureer de helft met een staafmixer. Voeg de zoete aardappel, quinoa, rode ui, pecannoten en kruiden toe. Schep voorzichtig om.

Maak je handen nat en vorm 8 mooie burgers. Vet een bakplaat licht in met wat olie en verdeel de burgers erover. Zet voor 30 minuten in de oven. Keer de burgers en zet voor 10 minuten terug in de oven.

Snij de hamburgerbroodjes horizontaal doormidden, leg de burger ertussen en top met de sla, avocado, rode ui, alfalfa en queso blanco dip.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: