Zoete aardappel avocado salade

Zoete aardappel avocado saladeVoor 4 personen

Salade
• 600 gr zoete aardappel, in blokjes
• 1 eetlepel olijfolie
• 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
• 1/2 theelepel komijn
• 1/2 theelepel oregano
• 1/8 theelepel zout
• 1 eetlepel balsamicoazijn
• 100 gr rucola
• 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
• 1 eetlepel zonnebloempitten
• 1/4 theelepel rode pepervlokken
• 1 kleine avocado, in plakjes gesneden
• ½ komkommer, in plakjes

Mint yoghurt dressing
• 75 ml yoghurt
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel tahini
• 1 eetlepel witte rijstazijn
• 1 theelepel ahornsiroop
• 1 teentje knoflook, gehakt
• 4-5 verse muntblaadjes, fijngehakt
• 1/4 theelepel zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ° C en bekleed een bakplaat met bakpapier.  Schep de zoete aardappelblokjes om met de olie, gerookte paprikapoeder, komijn, oregano en zout. Verdeel over de bakplaat en rooster in 30 minuten goudbruin. Schep halverwege de baktijd om.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kom en mix goed.

Verdeel de rucola over de borden en top met de zoete aardappel, pijnboompitten, zonnebloempitten, rode pepervlokken, komkommer en avocado. Besprenkel met de dressing.

Advertenties

getagged:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: