Gepofte aardappel tonijn kaas

gepofte aardappel tonijn kaasVoor 4 personen

Ingrediënten
• 
8 middelgrote, kruimige aardappels
• grof zeezout
• 320 gr tonijn in water (blik), uitgelekt
• 1 bakje bieslook, fijngeknipt
• 4 eetlepels crème fraîche
• 100 gr geraspte kaas
• olijfolie
• zout en peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Maak de aardappels goed schoon en was ze af. Smeer ze vervolgens flink in met olijfolie en grof zeezout. Omwikkel ze met aluminiumfolie (zorg dat je het folie straks aan 1 kant makkelijk kan openen), leg ze op een bakplaat en bak ze 45 minuten in de oven.

Maak in de tussentijd de tonijnvulling. Doe hiervoor de tonijn, crème fraîche, de helft van de bieslook en 1 eetlepel geraspte kaas in een kleine kom en schep goed om. Breng op smaak met zout en flink wat peper.

Haal de aardappels voorzichtig uit de oven. Vouw het aluminiumfolie open. Snij de aardappels overdwars in, niet helemaal doormidden! Vouw ze voorzichtig een beetje open en schep de tonijnvulling erin. Verdeel de geraspte kaas eroverheen en leg de gevulde aardappels nog 10 minuten terug in de oven of totdat de kaas gesmolten is.

Serveer de aardappels met crème fraîche en de overige bieslook.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: