Pizza spruitjes kaas bacon

Pizza spruitjes kaas baconVoor 2 personen

Ingrediënten
• 2 eetlepels olijfolie
• 225 gr spruitjes, dun gesneden
• zout en peper naar smaak
• ½ eetlepel kipkruiden (of verse tijm en salie)
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• 2 eetlepels vijgenjam of appelmoes
• 240 gr fontina kaas
• 75 gr prosciutto, in reepjes gesneden
• 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
• 2 eetlepels boter
• 8 salieblaadjes, fijngesneden
• 50 gr granaatappelpitjes
• 1 rond brood

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.  Voeg de spruitjes toe en breng op smaak met zout en peper. Roerbak voor 5 minuten. Voeg de kipkruiden en knoflook toe en roerbak nog voor 1 minuut. Haal de pan van het vuur.

Snij de bovenkant van het brood en besmeer met de vijgenjam. Top vervolgens met de spruitjes, fontina kaas, parmezaanse kaas en proscuitto. Doe de pizza voor 15-20 minuten in de oven.

Smelt de boter in een koekenpan en voeg de salie toe. Bak de salie voor ongeveer 30 seconden tot knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Haal de pizza uit de oven en garneer met de salie en granaatappelpitjes.

getagged:, , , ,

Plaats een reactie