Bataat pesto salade

Bataat pesto saladeVoor 4 personen

Ingrediënten
• 3 grote zoete aardappelen, in blokjes
• 2 eetlepels olijfolie
• zout en zwarte peper naar smaak
• 450 gr kikkererwten, uitgelekt
• 80 gr basilicumpesto
• 3 eetlepels fijngehakte rode ui
• 10 gr gehakte basilicum
• 100 gr verkruimelde feta kaas
• zout en zwarte peper naar smaak
• rucola of gemengde salade

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de zoete aardappelblokjes in een kom en schep om met wat olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de zoete aardappel over. Rooster de zoete aardappel in 40 minuten goudbruin. Schep halverwege de baktijd om.

Meng de geroosterde zoete aardappelen, kikkererwten, pesto, rode ui, basilicum en feta kaas in een grote kom. Breng op smaak met zout en zwarte peper

Verdeel de rucola over de borden en schep hier het zoete aardappelmengsel bovenop.

getagged:, , , , ,

Plaats een reactie