Bieten-avocado soep

Bieten-avocado soepVoor 4 personen

Ingrediënten
• 4 gekookte bieten
• 2 rijpe avocado’s
• 1 wortel, fijn gesneden
• 1 stengel selderij, fijn gesneden
• 2 rode uien, gesnipperd
• 2 tomaten, in blokjes gesneden
• 2 tenen knoflook
• 1 theelepel komijn
• 6 takjes tijm
• 6 takjes platte peterselie
• 2 laurierblaadjes
• peper en zout
• 700 ml kokend water
• 2 eetlepels yoghurt

Bereiding
Fruit de ui, selderij en wortel aan totdat de ui glazig is.

Snij ondertussen de bietjes en tomaten in kleine blokjes en doe deze samen met de knoflook bij de ui en wortel.

Voeg de komijn en takjes tijm toe en breng op smaak met peper en zout.

Wanneer de bietjes door en door warm zijn, voeg dan het kokende water toe samen met de laurierblaadjes. Laat het geheel voor 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.

Voeg de avocado toe aan de soep en warm voor 5 minuten door.

Verwijder nu de laurierblaadjes en de takjes tijm. Voeg de gehakte peterselieblaadjes toe en mix de soep glad met een staafmixer.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met een klodder yoghurt en wat verse peterselie.

getagged:, , ,

Plaats een reactie